Paul McCartney - The Lyrics 1956

Vorig jaar november kregen wij bij IPP Printers een aanvraag binnen voor een unieke productie. Destijds bestond de aanvraag alleen nog uit twee boeken in een cassette verpakt in krimpfolie. Een jaar later zijn wij bijzonder trots dat wij dit in samenwerking met onze klant Unieboek | het Spectrum hebben mogen produceren.

Een autobiografie, of toch iets anders?

‘More often than I can count, I’ve been asked if I would write an autobiography, but the time has never been right. The one thing I’ve always managed to do, whether at home or on the road, is to write new songs. I know that some people, when they get to a certain age, like to go to a diary to recall day-to-day events from the past, but I have no such notebooks. What I do have are my songs, hundreds of them, which I’ve learned serve much the same purpose. And these songs span my entire life.’

- Paul McCartney, The Lyrics

Hoe te werk?

Waar te beginnen met een fantastische productie zoals dit. De aanvraag zelf was per onderdeel relatief eenvoudig. Twee hardcover boeken, een cassette, krimpfolie, zwarte folie en een aparte sellsheet. De uitdaging was om al deze onderdelen in één productie te combineren. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze sterke relatie met onze partnerdrukkerij was het mogelijk om de kwaliteit te garanderen. De productie heeft tijdens het proces verschillende vormen aangenomen. Meer en- of minder pagina’s in de boeken, stofomslag kleuren die moeilijk- of niet beschikbaar waren en dan nog de huidige uitdagingen in de papiermarkt.

Zwarte stempel op groen linnen

Een mooie uitdaging van deze productie was het bedrukken van groen linnen met zwart folie. In samenwerking met onze partners hebben we verschillende test uitgevoerd om het uiteindelijke resultaat te garanderen. In overleg met de klant hebben we gekeken naar de mogelijkheden om een zo strak en mooi mogelijk resultaat te bieden. Het juist afwerken en ervoor zorgen dat de zwarte folie niet doorzichtig is vraagt om jarenlange kennis en specialisme die onze partners kunnen bieden.

Het uiteindelijke resultaat

Wij zijn ontzettend trots op het uiteindelijke The Lyrics: 1956 to the present wat wij, in samenwerking met onze partners hebben geproduceerd. Een project verbonden aan een naam zoals die van Paul McCartney komt niet elk jaar voorbij. Benieuwd naar wat wij nog meer maken? Kijk dan snel op onze projecten pagina voor onze meest recente projecten.

15-11-2021 | Breda, Nederland

Bedankt voor het lezen.

Dylan de Roo | IPP Printers