Veredelingen en extra's

Er zijn verschillende manier om ervoor te zorgen dat een boek er unieker uitziet dan alleen de standaard opties. 

Denk hierbij aan laminaat. Vaak wordt glans of mat laminaat standaard gebruikt, maar ook mat krasvast laminaat is mogelijk en ook soft touch laminaat. Het soft touch laminaat voelt zacht aan.

Het is dan mogelijk om op het (matte) laminaat nog een spot UV laag toe te voegen. Dit is een laag met over het algemeen glans spot UV. Zo kun je items op het omslag uitlichten. Zie foto 1 hiernaast.
Om de spot UV nog specialer te maken, is het ook mogelijk om glitter spot UV te kiezen. Zie foto 2  hiernaast.

Een omslag kun je ook voorzien van een foliestempeling. Op specificieke plaatsen op het omslag wordt dan een folie geplaatst. Zie foto 3 en 4 hiernaast. 

Diepteverschillen in een omslag zorgt ook voor een speciaal effect als je naar het omslag kijkt. Je hebt hierin 2 opties: embossing en debossing. 
Bij embossing komt een specifiek gedeelte van het omslag omhoog (zie foto 5 en 6 hiernaast) en bij debossing zit gaat het omlaag (zie foto 7 en 8 hiernaast) .

Het is ook mogelijk om een stofomslag toe te voegen. Dit is een papieren (extra) omslag die om het boek heen gevouwen wordt. Dit zorgt vaak voor een interessant artwork op het stofomslag waardoor het boek vaak goed in de markt ligt. Zie foto 1 en 2 hiernaast.

Vaak wordt een omslag gemaakt van gesatineerd mc over grijsbord. In plaats van het gesatineerd papier, is het ook mogelijk om een (half)linnen omslag te kiezen. Dit zorgt net voor een wat chiquere uitstraling. Zie foto 3 en 4 hiernaast.

Een banderol aan een boek toevoegen is voor ons ook geen probleem, zie foto 5 hiernaast. Ook is het mogelijk om een envelop toe te voegen, zie foto 6 en 7 hiernaast. Wanneer er een CD in het boek geplaatst moet worden, kunnen we dit ook verzorgen, zie foto 8 hiernaast. Een (scratch-off) sticker maken en plaatsen is voor ons ook geen probleem. Het toevoegen van foam in het omslag geeft ook een leuk effect.

Wil je nu meer informatie ontvangen na het lezen van deze extra's voor het omslag?Neem contact op met ons.