Softcovers

Een softcover boek wordt vaak gekozen vanwege de gunstigere prijs, maar er zijn meer voordelen. Welke voordelen een softcover heeft, kun je hieronder lezen.

Een andere naam voor een softcover, is een paperback. De softcover bestaat uit het binnenwerk met hieromheen een dun karton gelegd. Voor extra bescherming zit hier vaak een laminaat of persvernis op. Ze zijn flexibel, buigzaam en perfect om mee te nemen in een rugzak of tas. Planners, kookboeken, agenda's en leesboeken zijn ideale opties voor een softcover boek.

Het materiaal wat gebruikt wordt voor de omslag is beschikbaar in twee opties: C1S/GC1 of C2S. C1S sulfaatkarton is eenzijdig gestreken en GC1 is een eenzijdig gestreken grafisch karton. De gestreken kant vormt de voorkant, rug en achterkant omdat deze zijde illustraties en foto's kwalitatief mooier weergeeft. Als de binnenkant van het omslag wordt voorzien van illustraties of foto's dan wordt C2S papier, tweezijdig gestreken sulfaatkarton, geadviseerd.

Het karton leent zich er ook goed voor om flappen aan het omslag te creëren. Deze worden gebruikt voor extra tekst of illustraties. De grootte van deze flappen verschilt per product.

De manier van binden is bij een paperback anders dan bij een hardcover. Een softcover maakt geen gebruik van schutbladen en ligt daarom vaak minder goed open. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het boek mooi open blijft liggen, bijvoorbeeld de bindwijze. Niet zeker over de keuzes van het papier, bindwijze of laminaat? Wij geven advies wat voortkomt uit meer dan 25 jaar ervaring.

Ook benieuwd naar hardcover boeken? Klik dan hier!

Voor meer informatie en/of het bespreken van de vele mogelijkheden, neem contact op met ons.