Softcovers

IPP Printers specialiseert zich al jarenlang in het drukken van boeken en boekwerken. Het juist matchen van een project aan de meest geschikte drukkerij is een mooie uitdaging. Dankzij onze ervaring en expertise kunnen wij uw speciaaldruk wezorgeloos realiseren. NEW TEXT

Advies nodig bij uw project?

Sulfaatkarton keuze
C1S eenzijdig gestreken
C2S tweezijdig gestreken
Laminaat keuze
Glans laminaat
Mat laminaat

Waarom een softcover boek?

Een softcover boek wordt vaak gekozen vanwege de gunstigere prijs, maar er zijn meer voordelen. Lees hieronder de belangrijkste kenmerken.

Flexibel, buigzaam en makkelijk mee te nemen

Een softcover, ook wel paperback genoemd, bestaat uit het binnenwerk met hieromheen een dun karton gelegd. Voor extra bescherming zit hier vaak een laminaat of persvernis op. Ze zijn flexibel, buigzaam en perfect om mee te nemen in een rugzak of tas. Planners, kookboeken, agenda's en leesboeken zijn ideale opties voor een softcover boek.

Het materiaal wat gebruikt wordt voor de omslag is beschikbaar in twee opties: C1S of C2S. C1S sulfaatkarton is eenzijdig gestreken. De gestreken kant vormt de voorkant, rug en achterkant omdat deze zijde illustraties en foto's kwalitatief mooier weergeeft. Als de binnenkant van het omslag wordt voorzien van illustraties of foto's dan wordt C2S papier, tweezijdig gestreken sulfaatkarton, geadviseerd.

Het sulfaatkarton leent zich er ook goed voor om flappen aan het omslag te creëren. Deze worden gebruikt voor extra tekst of illustraties. De grootte van deze flappen verschilt per product.

De manier van binden is bij een paperback anders dan bij een hardcover. Een softcover maakt geen gebruik van schutbladen en ligt daarom vaak minder goed open. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het boek mooi open blijft liggen, bijvoorbeeld de bindwijze. Niet zeker over de keuzes van het papier, bindwijze of laminaat? Wij geven advies wat voortkomt uit 25 jaar ervaring.

omslag van softcover kookboek over intermittent fasting met lichtpaarse omslag

Intermittent Fasting

Tasty Publishers
cover van een brochure voor luxe auto reizen van touroperator TUI

Luxe autovakanties

TUI