Hardcovers

Een klassiek product. Het grijsbord en de schutbladen maken het steviger dan een softcover boek en geven het een luxe uitstraling.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het materiaal voor het omslag. Naast papier kan dit ook linnen, stof of leer zijn. Met een laminaat (bij papier) of een vernis (bij linnen/stof/leer) wordt er een beschermende laag aangebracht.

Niet onbelangrijk is de mogelijkheid voor het toevoegen van schutbladen. Dit is niet altijd essentieel bij hardcover boeken maar wordt vaak geadviseerd als het een groot aantal pagina's bevat. Schutbladen geven het boek stevigheid, daarnaast is het een mogelijkheid om een extra illustratie toe te voegen.

Een kapitaalbandje is ook in diverse kleuren beschikbaar en eventueel is een leeslintje vaak als optie mogelijk in dezelfde kleur als het kapitaalbandje.

Naast al deze mogelijkheden, is er ook nog de keus voor een rechte of ronde rug. Zie hiervoor de laatste foto hiernaast.

Wij kunnen u adviseren in de uiteenlopende materialen voor de omslag. Voor meer informatie en/of het bespreken van de vele mogelijkheden, neem contact op met ons.