Hardcovers

IPP Printers specialiseert zich al jarenlang in het drukken van boeken en boekwerken. Het juist matchen van een project aan de meest geschikte drukkerij is een mooie uitdaging. Dankzij onze ervaring en expertise kunnen wij uw opdracht zorgeloos realiseren.

Advies nodig bij uw project?

Keuze schutbladen
Geen schutbladen
Wel schutbladen
Ronde of rechte rug
Ronde rug
Rechte rug

Waarom een hardcover boek?

Ten opzichte van een softcover zijn er veel voordelen om voor een hardcover boek te kiezen. Lees hieronder de grootste verschillen.

Het gevoel van een hardcover

Een klassiek product. Een hardcover boek is sinds jaar en dag dé perfecte keuze. Het grijsbord en de schutbladen maken het steviger dan een softcover boek en geven het een luxe uitstraling.

Een hardcover boek heeft een harde omslag en rug wat over het algemeen bestaat uit grijsbord. De dikte hierin wordt door u bepaald op basis van het design en ons advies. De gemiddelde dikte van grijsbord ligt rond de 2.5mm.

Ook wordt er een bepaald materiaal gebruikt voor de omslag. Niet alleen biedt dit een mooie afwerking, het werkt ook als beschermende laag. Naast papier kan dit ook linnen, stof, covervinyl of leer zijn. Wij kunnen u adviseren in de uiteenlopende materialen voor de omslag.

Niet onbelangrijk is de mogelijkheid voor het toevoegen van schutbladen. Dit is niet altijd essentieel bij hardcoverboeken maar wordt vaak geadviseerd als het een groot aantal pagina's bevat. Schutbladen geven het boek stevigheid, daarnaast is het een mogelijkheid om een extra illustratie toe te voegen.

De cover van het boek de Hel van Blossom Books met bruin linnen en spot uv

de Hel

 Blossom Books
roze hardcover mexicaans kookboek met rode strepen

Comida Mexicana

Good Cook Publishing