Het verschil tussen een hard- en een softcover boek

Misverstanden voorkomen

Het lijkt simpel, toch proberen wij altijd zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat het verschil is tussen een hardcover en een softcover boek. Dit om misverstanden te voorkomen en uw project zo goed mogelijk te realiseren. Hardcover boeken zijn over het algemeen een stuk steviger en duurzamer dan softcovers. Dit heeft te maken met de opbouw van het product en de materiaalspecificatie. 

Het verschil

Een hardcover boek bestaat uit een boekblok dat wordt gelijmd aan de omslag. Tussen het boekblok en de omslag bevindt zich dan vrijwel altijd een stuk grijsbord. Dit kan worden besteld in verschillende diktes bijvoorbeeld 1.5 of 2.5 milimeter. Hierdoor creëert u een dikker omslag wat luxer en steviger aanvoelt dan bijvoorbeeld een paperback. Daarnaast heeft u bij een hardcover de mogelijkheid voor aangeplakte of losse schutbladen. Deze laatste geven het eindproduct een luxe uitstraling en meer stevigheid.

Softcovers werken vaak met een specifiek materiaal, genaamd sulfaatkarton. Dit materiaal kan zowel eenzijdig (C1S), als tweezijdig (C2S) gestreken worden. Het sulfaatkarton zorgt voor de flexibiliteit en stevigheid van een softcover. Eenzijdig of tweezijdig gestreken heeft geen effect op de stevigheid van het product. Het omslagmateriaal wordt na het drukken gerild en tegen de rug eaangeplakt.

Stel hier uw vraag over hard- en softcover boeken