Check van specificaties en artwork

Soms is het handig om een voorbeeld te hebben van een boek met de juiste specificaties, zoals grootte, omvang en het juiste papier. Dit is soms nodig om voorbereidingen te treffen voor bijvoorbeeld een presentatie. Het is vaak mogelijk om zo’n exemplaar aan te vragen, dit wordt dan een dummy genoemd. Een dummy is vaak een onbedrukt exemplaar, maar heeft alle specificaties van het uiteindelijke boek. Mocht er dan toch iets niet naar wens zijn, kan er nog iets veranderd worden aan de specificaties.

Bij het sturen van de bestanden, kijkt de studio deze zorgvuldig na. Wanneer dit gedaan is, ontvang je een digitale proefdruk. Dit is een voorbeeld van het drukwerk voordat het naar de drukpers gestuurd wordt, maar dan digitaal. De opdrachtgever dient dit ook zorgvuldig te bekijken en bij geen wijzigingen goed te keuren.

Mocht je het drukwerk willen controleren voordat de grote bulk gedrukt wordt, dan kun je een drukproef aanvragen.

Een vooruit exemplaar ontvang je net nadat de productie heeft plaatsgevonden en de boeken onderweg zijn naar het afleveradres, zodat er gekeken kan worden of het gewenste resultaat behaald is.

Mocht je hierna nog vragen hebben of graag advies ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

8-4-2024 | Laura Schouw